Coaching bij emotie eten

‘Als we het verschil kennen tussen fysieke, psychische en spirituele honger en leren daarmee om te gaan, dan ligt het eetprobleem achter ons.”
(Joanna Kortink)

Ik stel vast dat heel wat mensen emotie- eters zijn… hun gevoelens en emoties weg eten, eten uit verveling, vermoeidheid, stress, als beloning... of onrealistische eisen aan zichzelf stellen.
Emotioneel eetgedrag wordt getriggerd door verschillende omstandigheden: vermoeidheid, verveling, het niet kunnen hanteren van emoties,  eenzaamheid, spanningen, boosheid, kritische gedacthen, negatief zelfbeeld, onderliggende problemen ….

Afvallen en weer bijkomen… is heel vaak het gevolg van onvrede, je niet goed voelen in je vel, … emotionele factoren spelen een grote rol.
Je valt steeds terug in je oude eetpatroon omdat de oplossing niet ligt in het lijnen, maar in het oplossen van de onderliggende factoren.
Een dieet is geen oplossing
Anders leren omgaan met situaties, gedachten en gevoelen …leren luisteren naar de diepere betekenis.
Emotie eten overwinnen is een proces van persoonlijke groei.
 
In een individueel coachingstraject leer je bewust worden van jezelf, van wat je eet, wanneer, hoe en vooral waarom je eet …
het is dus geen dieet maar een bewustzijnstraining , die geïnspireerd is vanuit mijn bijkomende opleidingen:

  • coach opleiding ‘ Uit de ban van emotie eten’ Joanna Kortink
  • relaxatietherapeut
  • master NLP
  • Dru yoga - meditatie
  • verschillende PRH cursussen rond het thema ‘de persoon en zijn groei’
  • diverse workshops en bijscholingen rond eetstoornissen
  • ACT ( Acceptance commitment therapy)

Je krijgt inzicht in het totaalbeeld van je gedachten, gevoelens, …
je leefstijl en je leert op een ontspannen manier met eten en gewicht omgaan, luisteren naar je lichaam, en anders naar jezelf kijken …
 
Het doel van het coachingstraject is meer  in balans komen op  fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.… je verbinden met wie je werkelijk bent .
Er wordt gewerkt  adhv het boek Uit de ban van emotie-eten van Joanna Kortink
Je leert in dit programma hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten kan krijgen.
Het omvat  anders denken, bewust eten, leren ontspannen, werken aan een positief zelfbeeld… er wordt gewerkt met ervaringsoefeningen, lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties en thuisopdrachten.